Op 19 november overleed in de leeftijd van 94 jaar de heer Lykele van den Hoop en op 11 december overleed in de leeftijd van 87 jaar mevrouw Corry Nielaba-Jansen. Lees hier het door pastoor Heemels geschreven in memoriam
Liek van den Hoop, geboren op Nieuwjaarsdag 1923, had al heel wat meegemaakt, toen hij op 26 jarige leeftijd in het huwelijk trad met Annie Nievelstein uit Eygelshoven. De oorlog was zeer dichtbij gekomen, toen zijn vader Tjibbe in Rimburg in een vuurlinie was gekomen, toen er vanuit het kasteel geschoten werd. Hij stierf in september 1944.
Het kerkelijk huwelijk vond plaats in Lourdes. Carine, Jacqueline, Odette en Marc werden hier geboren. Liek van den Hoop werkte hard, had een goed stel hersens. Mijnschool doorlopen. Hij kreeg een goede functie op de mijn. Ook op maatschappelijk gebied zette hij zich in. De heer van den Hoop deed veel voor diverse fondsen, leprafonds, het kankerfonds, hij naam deel aan diverse gespreksgroepen in de kerk.
De Friese Limburger Liek zei: de schouders eronder. Inzet, betrokkenheid, bedachtzaamheid ook. Hi heeft veel levensjaren gekregen, 94 maar liefst, om te leven en te leren. Om uiteindelijk te kunnen zeggen, vanuit zijn hart: ‘ik heb een mooi leven gehad.’
60 jaar van zijn leven, ongeveer, heeft hij doorgebracht in Eygelshoven. Dat hij nu mag rusten in Gods vrede.
Op 11 december overleed in de leeftijd van 87 jaar mevrouw Corry Nielaba-Jansen.
Met haar vader, die klarinet speelde en met haar broer Thei op de saxofoon zat Corry Jansen een tijdlang in een bandje, een familieorkest. Ze speelde drum. ‘Zou je niet liever een ander instrument kiezen?’ ‘Nee, ik wil het drumstel!’ Kordaat is ze altijd geweest. En ze is blijven trommelen, haar hele leven lang. Als het moest op de tafel.
Muziek maken is een gift, het is iets wat je geeft, een cadeau, aan de ander. Corry Jansen kreeg er ook iets voor terug. Haar toekomstige echtgenoot Henryk Nielaba. Ze onmoette hem bij een van de optredens. Hij zal onder de indruk zijn geweest. Liefde was geboren. Ze trouwden hier in Eygelshoven, in de grote kerk. 5 kinderen mochten ze krijgen. Ed, Hennie, Monique, Birgit en Leon. Vele jaren woonde het gezin Nielaba in de Margrietstraat. Henryk ging naar de mijn, ondergronds. Hij was voorman. Oud mocht hij niet worden. Langere tijd ziek, stierf hij op 25 mei 1970. 44 jaar was hij nog maar. Ze hadden het zien aankomen. ‘Haal je rijbewijs’, had Henryk gezegd. En Corry ging werken, in villa Pierre, hoofdkantoor van de Laura, in de beambtenkantine.
Corry Nielaba heeft steeds gezorgd voor verschillende zieke mensen. Haar echtgenoot. En daarna werd haar eigen moeder ziek. Iedere dag kookte ze voor haar moeder, bracht ze het eten, werd het huis op orde gemaakt. Vriend Jan heeft ze verzorgd tot hij stierf. In donkere dagen bracht ze muziek, gewoon door wie ze was voor de ander. Voor haar kleinkinderen een fijne oma.
We gedenken Corry Nielaba, die aan zoveel mensen haar liefdevolle zorg en nabijheid, haar muziek, haar gelovig in het leven staan heeft gegeven. In de hemel kunnen ze best nog een dame gebruiken die drum kan spele