Dennis en Sabrina nieuwe uitbaters van Bistro Socio
03-09-2024

De geplande openingsdatum van 1 september is met 5 dagen verschoven naar donderdag 5 september. “We willen graag goed starten en omdat er nog het een en ander is te doen, stellen we de opening met een paar dagen uit”, aldus Dennis en Sabrina Dingemans, de nieuwe uitbaters van Bistro Socio.

Dennis heeft als jongen de vakopleiding tot kok doorlopen en ging daarna werken bij Restaurant Anstel Vallei. Van daaruit ging hij verdere ervaringen opdoen bij Restaurant Langen, in de volksmond beter bekend als ’t Haentje . De volgende stap was Veneziana in Heerlen, om van daaruit de overstap te maken naar het Spaans Italiaans specialiteiten Restaurant La Casa in Valkenburg. Daar werkte hij 3 jaar als sous-chef en de laatste 18 jaar als chef-kok. Dennis kan zich dus beroepen op jarenlange ervaring die hij heeft opgedaan in restaurants van naam en faam. Tussendoor heeft hij nog de opleiding tot ijsbereider gevolgd en is hij leermeester, wat wil zeggen dat hij aspirant-koks in hun opleiding kan begeleiden. Al die kennis en kunde wil Dennis uiteraard gaan inzetten in Bistro Socio.

“We gaan het rustig aanpakken. Dennis heeft weliswaar een eigen visie ontwikkeld in het bereiden en presenteren van gerechten, maar we gaan starten met de keuken die mensen van de Bistro gewend zijn”, zegt Sabrina. Zij komt niet uit de horecabranche en voor haar is deze onderneming een sprong in het diepe. “Maar ik wil niet verzuipen en dat is ook de reden dat ik er voorzichtig in wil groeien en mij de werkzaamheden wil eigen maken. Voorlopig werk ik nog 8 uur bij gebr. Swinkels metaalrecycling en voed ik twee kinderen op, een meid van 13 en een meisje van 5. Daarnaast zal ik de administratie van ons bedrijf op me nemen en indien nodig inspringen bij grote drukte”.

Een restaurant dat aanvoelt als een huiskamer
In de visie van Dennis en Sabrina past een gezellig restaurant dat aanvoelt als een huiskamer waar je een heerlijk thuisgevoel hebt. Daarom gaan ze ook accenten in de inrichting aanbrengen die dat moeten benadrukken. Maar ook in deze geldt, alles volgens de weg van de geleidelijkheid. “We willen de mensen die de weg naar de Bistro in het verleden hebben gevonden heel graag vasthouden. De gezellige drukte op de zaterdag moet weer terugkomen, er moet bedrijvigheid zijn vanaf ’s ochtends 8 uur tot sluitingstijd. Marktkooplieden moeten hier weer terechtkunnen voor hun ontbijt met koffie, voor hun sociale contacten, voor een drankje tussendoor en een maaltijd na afloop van de markt”.

“Om een nieuwe categorie mensen te trekken, gaan we de kaart geleidelijk aanpassen en uitbreiden. Senioren en kinderen krijgen nadrukkelijker aandacht door aangepaste hoeveelheden te serveren. Kleine kinderen lusten ook wel spare ribs, maar dan moeten die wel op hun kleine bordje passen, om het zo maar eens uit te drukken. En in mijn culinaire visie passen ook nieuwe gerechten die ik smaakvol wil presenteren op een eetbord, dit in tegenstelling tot het opdienen van groenten en frites in een kommetje. Maar let wel, als de klant dat laatste graag wil, geen probleem. De klant is koning!”

Bistro Socio heeft ook de drankkaart aangepast. Naast fris, pils en speciaalbieren prijken ook heerlijke wijnen op de kaart. Dennis heeft daarvoor onlangs een wijnproeverij georganiseerd en zich door een sommelier laten adviseren. Voor de liefhebbers van een kopje koffie of cappuccino is er goed nieuws. Achter de bar staat een gloednieuwe koffiemachine die koffie bereidt uit vers gemalen koffie van Blanche Dael. En een nieuwe melkopschuimmachine is onderweg van Italië naar Eygelshoven.

In de laatste dagen voor de opening wordt nog hard gewerkt in Bistro Socio. In de keuken is een nieuw -6 pits- fornuis geïnstalleerd, de grill moet nog worden geleverd en geplaatst. Nieuw koffieservies moet nog worden afgewassen en ingeruimd en er moet nog flink worden gepoetst. Dus nog even werk aan de winkel, maar opening op 5 september staat nu wel definitief op de kalender. Ter ere van die gelegenheid houden Dennis en Sabrina tussen 16.00 en 20.00 uur een Meet & Greet, met een hapje en een drankje.